Oranžno vino je novo črno

Sanctum Leptir orange wine

Oranžna vina so povsod! Zaradi globokega, bogatega okusa pomarančnega vina so priljubljena med zvezdniki in vplivneži. Vsakdo je bil opažen med srkanjem oranžnih vin in ni čudno, zakaj: okusna so!

Pikanten, saden okus tega vina je kot nalašč za kombiniranje z vašo najljubšo hrano. Ne glede na to, ali ga poskušate prvič ali ga pijete že leta, eno stvar vemo zagotovo: vsi obožujejo oranžno vino.

Torej, kaj točno je oranžno vino?

To je belo vino!

Oranžno vino je narejeno iz belega grozdja, ki je bilo na trti veliko dlje kot običajno, zaradi česar ima jantarno barvo in sladek, meden okus. Ta postopek daje vinu značilen bogat okus s polnim okusom – vendar naj vas vsi ti deskriptorji ne zavedejo – še vedno so zelo lahka!

Kombiniranje oranžnih vin s hrano

Najboljši način uživanja oranžnega vina je ob hrani! Kombinacija z ribami ali perutnino bo poskrbela za zemeljske tone vaše pijače, medtem ko bodo mesne jedi poskrbele za več sladkosti. Če se boste kombinirali s čokoladnimi ali sadnimi sladicami, je tudi to prava izbira.

Zabavno dejstvo o oranžnih vinih

Oranžna vina izvirajo iz Italije, kjer so nastala po naključju – ko so vinarji vinu pozabili dodati žveplov dioksid in so ga nato poskušali rešiti z dodatkom naravnih kvasovk. Rezultat je bil okus, ki je bil saden, sočen in sladek … in tako zelo priljubljen danes!

Oranžna vina so zelo podobna ljudem, ki jih pijejo. Malo so čudni, malo so zunaj in se znajo zabavati.

Če iščete nekaj novega, kar bi lahko preizkusili to sezono, preizkusite Leptir! Mladostno suho belo vino v stiku s kožo se odpre s pikantnimi aromami suhega divjega cvetja, marelic, hrušk in belega čaja z medom. Okus je svetel, tanini v kožici pa niso agresivni. Zemeljski srednji okus vodi do dolgega pikantnega zaključka.