Razlike med rdečimi vini modri pinot in syrah

Red Wines Pinot Noir and Syrah, Slovenia

Rdeča vina modri pinot in syrah sta med najbolj priljubljenimi pijačami, ki jih ljudje uživajo. Pravijo, da je celo najbolj priljubljena alkoholna pijača na svetu, in to z dobrim razlogom – preprosto je dobrega okusa! In svet bi bil veliko manj zabaven brez rdečega vina

Če uživate ob kozarcu rdečega vina, vendar ste morda novinec v vinu in ne veste veliko o različnih sortah, naj začnemo z odgovorom na vaše vprašanje: kakšna je razlika med dvema priljubljenima sortama rdečega vina, ki ju lahko najdete v vinarstvu Sanctum, Pinot Noir in Syrah (znan tudi kot Shiraz)?

Glavne razlike med modrim pinotom in syrahom

Syrah in modri pinot sta vini z izrazitimi značilnostmi. Da bi se lažje odločili, katero vino najbolj ustreza vašemu okusu, vam želimo razložiti glavne razlike med obema vinoma.

BARVA: Modri ​​pinot je svetlejše barve, zemeljskega okusa in srednje do nizke gostote tanina. Vino Syrah je globoke barve, je pikantno in sadno s čvrstimi tanini, ki vinu dajejo strukturo.

STARANJE: Syrahu koristi njeno staranje. Ljubitelji vina imajo raje, da se vino stara vsaj eno leto (čeprav nekateri raje pijejo Syrah mlado). Po drugi strani modrega pinota ni treba starati in ga je najbolje piti mladega.

OKUSI: Syrah ima arome temnega jagodičevja, kot so robide in črni ribez. Modri ​​pinot pa ima sadne okuse češenj, malin in sliv.

Kakšne so podobnosti med modrim pinotom in syrahom?

Modri ​​pinot in syrah sta vini lahkega telesa, ki uravnovesita težjo hrano, na primer tisto, ki jo lahko jeste v božičnem času.

Obe vini sta dobra izbira za praznično sezono, saj imata pridih začimb, kot sta cimet in nageljnove žbice.

Obe vini se dobro ujameta s temno čokolado. Modri ​​pinot in syrah ne spadata med desertna vina, a se odlično podata k mousseju iz temne čokolade.

Kaj zdaj?

Če še vedno niste prepričani, ali ste modri pinot ali syrah (Sanctumov rdeči sod), obiščite našo klet. Tam lahko ti dve vini primerjate drugo ob drugem. Če še vedno niste prepričani, je vinarija Sanctum ustvarila mešanico obeh sort grozdja: Moje rdeče. To vino je rezultat čiste vinarske čarovnije!