Pogoji poslovanja in politika zasebnosti

 

OSNOVNI PODATKI O PODJETJU

MP International d.o.o, Lipoglav 71, 3215 Loče

Tel.: +386 (0)41 682 500
Email: info@sanctum.si
Spletna stran: https://www.sanctum.si/
Facebook: https://www.facebook.com/sanctum.wine

ID za DDV: SI 45234663

Matična številka: 1853775000
TRR/IBAN: IBAN SI56 0510 0801 5592 160  NOVA KBM d.d.

Splošni pogoji poslovanja spletne strani MP International določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje Mp Internationa d.o.o.

Pogoji poslovanja spletne strani www.sanctum.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter s priporočili TZS.

Spletna stran deluje 24 ur na dan in vse dni v tednu. Uporaba spletne strani www.sanctum.si je brezplačna. Pregledate, izberete izdelke ter oddate povpraševanje. Prejeto sporočilo se obdela in produkte pripravi glede na možnost dobave izdelkov.

Po naročilu vam na elektronski naslov, ki ste ga vpisali ob naročilu, odgovorimo s sporočilom ali vas pokličemo po telefonu. Istočasno se vaše naročilo shrani tudi pri nas. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na našem strežniku.

FOTOGRAFIJE IZDELKOV

Fotografije na naši spletni strani so delo fotografov Sw33tpic in Simona Koležnika. Dejansko prejeti izdelek se lahko razlikuje od fotografije izdelka na spletu (barvno, številčno…odstopanje).

BESEDILA OB IZDELKIH

Besedila ob izdelkih so informativne narave in so podani s strani proizvajalca. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas po telefonu 041 682 500 ali preko e-maila na info@sanctum.si.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

MP International d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh podjetja. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov spremenijo tako hitro, da podatkov ne uspemo popraviti. V takem primeru vas bomo obvestili o eventualnih spremembah.

 

KOMUNIKACIJA

MP International bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, razen v primeru, če temu uporabnik izrecno nasprotuje.
Morebitna oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala sledeče sestavine:
– jasne in nedvoumne oznake, da gre za oglasna sporočila,
– jasno razviden pošiljatelj,
– različne tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako pa bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
– na željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik željo spoštoval.

 

REKLAMACIJE IN INFORMACIJE

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na e-naslov info@sanctum.si, po telefonu na 041 682 500 ali na naslov MP International d.o.o., Lipoglav 71, 3215 Loče

 

NAČINI PLAČILA

Spletna stran www.sanctum.si omogoča naslednje načine plačila:

Plačilo po predračunu

V kolikor se odločite za način plačila po predračunu, vas prosimo, da plačilo po predračunu poravnate za tem, ko prejmete predračun na vaš e-naslov.

Svoje obveznosti lahko poravnate preko spletne banke kot tudi neposredno na banki ali pošti.

Prosimo, da plačilo po predračunu poravnate v roku 3 delovnih dni od prejema predračuna na vaš e-naslov.

Za višino provizije pri plačilu z bančnim nakazilom, se pozanimajte pri banki, preko katere izvajate plačilo.

 

 

Plačilo ob predaji

Za način in čas predaje/prevzema se dogovorimo individualno. Ob izbiri plačila ob predaji vam bomo poslali potrdilo o prejemu naročila. Dogovorili se bomo za čas in kraj prevzema oz dostave. Kupnino plačate ob dostavi naročenega blaga. Plačilo ob predaji je možno z gotovino. Pri plačilu ob predaji velja cena izdelka, veljavna na dan naročila.

Naročnik plača tudi stroške morebitne dostave/pošiljanja. 

Naročilo obvezuje kupca, da blago brezpogojno plača in prevzame, ter šele zatem uveljavlja pravico do vračila blaga.

V kolikor naročenega blaga ob dogovorjenem datumu ne boste prevzeli, stroške ponovne dostave krijete vi.

 

DOBAVNI ROK

Dobavni rok se dogovori individualno s sporočilom na info@sanctum.si ali klicem na 041 682 500.

V primeru, da blago, ki ste ga naročili, zmanjka, oziroma ni na zalogi, se bomo z vami dogovorili o dobavnem roku. Pridržujemo si pravico, da pred izdajo potrditve naročila, naročilo za katerega ugotovimo, da ga pod navedenimi pogoji ne moremo izvesti, zavrnemo.

NAČIN IN STROŠEK DOSTAVE

Če se le da, se dogovorimo za osebni prevzem v naši vinski kleti na naslovu Lipoglav 71, 3215 Loče. Za dostavo po Sloveniji se dogovarjamo individualno. Po dogovoru vina dostavimo ali odpošljemo. Strošek dostave je odvisen od količine (teže) naročila. Višina morebitne poštnine se preračuna glede na količino/težo naročila.

 

VRAČILO BLAGA

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

V roku 7 dni od prevzema blaga imate pravico, da nam na e-naslov: info@sanctum.si ali na tel: +386 41 682 500  (pon-pet: 8-16h in sob: 8-12h), sporočite, da odstopate od nakupa, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za vašo odločitev.

Blago nam morate vrniti najkasneje v roku 7 dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa. Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega blaga. Ne glede na obliko odpovedi nam morate predložiti kopijo računa. Prejeto blago morate vrniti nepoškodovano, nespremenjeno in v originalni embalaži.

Prejeta plačila vam vrnemo na vaš TRR. Vračilo opravljenih vplačil izvedemo v roku 3 dni po tem, ko prejmemo blago na naš naslov. Vračilo lahko zadržimo, dokler ne prejmemo vrnjenega blaga ali dokler ne pošlje dokaza, da ste blago poslali nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov – povezava: http://www.zps.si/images/stories/zakoni/zvpot_enpb_dec11.pdf (neuradno prečiščeno besedilo).

Vrnjeno blago pošljite s Pošto Slovenije na naše stroške na naslov: MP International d.o.o, Lipoglav 71, 3215 Loče. Prosimo, da nas pred vračilom blaga obvestite na e-naslov info@sanctum.si ali na telefonu 041 682 500  (pon-pet: 8-16h in sob: 8-12h).

PREVERJANJE PRIMERNOSTI IZDELKA

Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju izjav o značilnostih blaga, ki smo vam jih dali mi ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

UVELJAVITEV STVARNE NAPAKE

O morebitni stvarni napaki nas morate obvestiti na lastne stroške, v zakonsko določenem roku. Obvestilo mora vsebovati natančen opis napake. Omogočiti nam morate pregled izdelka. Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov. Morebitne reklamacije in uveljavljanje stvarnih napak razrešujemo individualno in po dogovoru.

SHRANJEVANJE NAROČILA

Vsa opravljena naročila in kopije računov arhiviramo na sedežu podjetja MP International d.o.o., Lipoglav 71, 3215 Loče. Na zahtevo potrošnika, le-ta na elektronski naslov oziroma fizični naslov, ki je naveden v naročilu, prejme kopijo. Zahteva se lahko poda na naš elektronski naslov info@sanctum.si ali pisno na sedež podjetja.

 

VAROVANJE PODATKOV

Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne strani www.sanctum.si je:

MP International d.o.o., Lipoglav 71, 3215 Loče

MP International d.o.o., Lipoglav 71, 3215 Loče se zavezuje, da bo ščitil vašo zasebnost pri uporabi naše spletne strani in dogovorih v e-pošti.

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

Z nakupovanjem preko www.sanctum.si dovoljujete, da MP International d.o.o., Lipoglav 71, 3215 Loče kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Zavezujemo se, da bomo vaše osebne podatke in ostale podatke, zbrane ob naročilu, varovali v skladu z ZVOP-1, ščitili pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam ter jih bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo. Zavezujemo se tudi k trajnemu varovanju vseh vaših osebnih podatkov.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Vaše podatke bomo občasno uporabili le zato, da vas obvestimo o pomembnejših spremembah, novih izdelkih in posebnih ponudbah na naši spletni strani, za katere z gotovostjo trdimo, da za vas predstavljajo pomembne informacije. Če teh informacij ne boste želeli prejemati, nas o tem obvestite na elektronski naslov info@sanctum.si.

Spletna stran www.sanctum.si lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni strani www.sanctum.si. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne strani www.sanctum.si. in optimizacijo.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Podatke zbiramo z namenom zagotavljanja pravilnega delovanja uporabi naše spletne strani www.sanctum.si ter nudenja zahtevanih storitev. Vaše podatke lahko uporabimo tudi za namene internih tržnih raziskav in obveščanje o novostih v spletni strani www.sanctum.si. kot tudi o novostih glede izdelkov ali storitev, ki jih nudi podjetje MP International d.o.o. Podatke strank hranimo trajno in jih uporabljamo v trajno rabo dokler stranka ne zahteva drugače. V primeru “vdora” v bazo oz. v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti za posledice.

 

UPORABA PIŠKOTKOV – SPLOŠNO POJASNILO

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 

KAJ SO PIŠKOTKI?

Naše storitve želimo narediti enostavne, uporabne in zanesljive. Kadar se storitve opravljene
preko spleta, je včasih potrebno shraniti majhne količine podatkov na vaš računalnik, tablico ali pametni telefon. To vključuje majhne datoteke, znane kot piškotki. Piškotki ne morejo biti uporabljeni za vašo osebno identifikacijo.
Te male datoteke se uporabljajo za izboljšanje storitev kot na primer: omogočanje prepoznave vaše naprave, tako da vam ni potrebno večkratno vnašanje podatkov pri opravljanju ene naloge. Na ta način si lahko na primer shranite vaše uporabniško ime ali geslo. Piškotki pa obenem omogočajo tudi hitrejše nalaganje in delovanje spletne strani.

 

SEZNAM PIŠKOTKOV

Uporabljamo zgolj funkcionalne piškotke, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne strani:

Ime piškotka: pum-*, kjer * predstavlja zaporedje številk
Trajanje: 1 mesec
Namen: Spletna stran si zapomni, da ste se strinjali s pop-up sporočilom o starostni omejitvi spletne strani.

 

PRAVNO OBVESTILO

 

Spletna stran www.sanctum.si in vsi podatki na njej, fotografije artiklov, morebitni grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

MP International d.o.o se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da MP International d.o.o včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo MP International d.o.o kupca obvestil o spremembah.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

PRITOŽBE IN SPORI

MP International d.o.o. spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. MP International d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@sanctum.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. MP International d.o.o bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

MP International d.o.o se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si MP International d.o.o po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče v Celju.

Za kakršnekoli dodatne informacije nas lahko vedno kontaktirate na telefon +386 41 682 500 ali preko e-pošte na info@sanctum.si.

 

 

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.