Vina

Vina Sanctum so rezultat naravne metode vzgoje vinske trte,
skrbnega ročnega negovanja ter spoštovanja moči narave in lapornih tal.

Unikatna. Uravnotežena. Elegantna.

Ker naših vinogradov ne obremenjujemo s kakršnimi koli kemičnimi sredstvi, umetnimi gnojili, pesticidi in herbicidi, imamo manjši pridelek in bolj zdravo grozdje. Naša vina nastajajo s spontano fermentacijo z lastnimi kvasovkami. Ne težimo h količini, ampak kakovosti. Letno pridelamo le 30 000 buteljk. Glavna sta Chardonnay in Modri pinot, družbo pa jima dela še Syrah, ki na tej legi odlično uspeva.

CHARDONNAY

Barva vina je slamnato zlata. Izražene so primarne sortne arome jabolk in marelic, uravnotežene s kremasto teksturo, živahno kislino in harmonično aromo hrastovega lesa. V kozarcu se izraža terroir lipoglavskih vinogradov.

MODRI PINOT

Vino je nežne rubinaste barve. Cvetica je zelo elegantna, s pridihom češnje in se dobro dopolnjuje z aromo hrastovega lesa. Tanini so mehki, kislina je prijetna. V okusu se zazna češnje in slive ter pridih kavne arome. Pookus je dolg in odločen.

CHARDONNAY PRESTIGE KRAEMER 

Vino je bledo zlate barve, z zadržano a elegantno in kompleksno cvetico. Klasična aroma bele hruške in jabolka se dopolnjuje z aromo hrastovega lesa. Vino je polnega okusa, kisline so živahne in uravnotežene. V kozarcu se izrazi terroir lipoglavskih vinogradov.

MODRI PINOT PRESTIGE

Vino je rubinaste barve. Cvetica je izrazito sadna in značilna za Modri pinot. Vino je uravnoteženo in polnega okusa. Odlikuje ga svežina in močno izražen okus zrelega rdečega sadja.

MOJE RDEČE

Barva vina je vijolično rubinasta. V vonju se kombinirata vonj popra, ki ga daje sorta Syrah, in vonj črnega jagodičevja sorte Modri pinot. Vino je elegantno in polnega okusa z uravnoteženimi in mehkimi tanini. Ta zvrst je pravi odraz našega terroirja.

KARTUZIJANSKO RDEČE

Vino se predstavi s pikantnimi notami črnega popra in nageljnovih žbic, zatem sledijo arome jagodičja. Vino je srednje do polnega telesa s svileno taninsko strukturo, ki zapolni usta.

VOLK MODRI PINOT PET NAT ROSÉ

Pet nat rosé ima rahli priokus kvasa, nekaj megličaste usedline in živahne mehurčke. Vino je sadno in sveže z aromami brusnic in malin. Ta pet-nat je  prava osvežilna poslastica.

LEPTIR

Vino je bledo jantarne barve. V vonju zaznamo začimbe in arome suhega cvetja, suhih marelic, hruške in belega čaja z medom. Okus je svež, tanini so mehki. Zemeljski okus vodi v dolg in mineralen pookus.

.

RED BARREL

Cvetica vina je značilna za hladno podnebje, spominja na črni poper, črni ribez in cvet vijolice. Vino je bogato, mineralno in dolgega pookusa.

MYSTERY

Sanctumov vermut bo navdušil ljudi, ki iščejo čistost in pristnost. Sam po sebi je eleganten in uravnotežen, odličen je tudi kot sestavina v klasičnih koktajlih.

Okusite naša vina

Obiščite naše vinske degustacije ali druge naše dogodke.

Vina Sanctum so na voljo tudi v specializiranih vinskih trgovinah in odličnih slovenskih restavracijah.